over mij

Mijn naam is Willeke Boerman.
Na 25 jaar op verschillende locaties in binnen- en buitenland gewoond en gewerkt te hebben ben ik terug in het dorp waar ik ben opgegroeid. Sinds januari 2011 woon ik weer in Swifterbant.

Mijn keuze om met honden en katten te werken is ontstaan door het volgende achterliggende verhaal. In 2007 kwamen er voor het eerst 2 honden in mijn leven. De labrador retrievers Denzel, een zwart reutje, en Yasmin, het blonde zusje. 7 weken oud, net worstjes op pootjes.
Geboren in Pod Biel in Slowakije.

In Slowakije, waar ik toen woonde, had ik genoeg tijd en aandacht voor Denzel en Yasmin. In het begin bleef ik met ze in één van de grote omheinde tuinen. Naarmate ze groter werden gingen we elke dag 1½ uur de bergen in.
Wat heerlijk was dat!

In het voorjaar van 2008 ben ik teruggekeerd naar Nederland en natuurlijk gingen deze twee viervoeters met mij mee. Daarnaast ook nog de katten; Siva en Buddy. Zij komen ook uit Slowakije.

Na een dik jaar in Nederland te zijn veranderde mijn werksituatie waardoor er te weinig tijd was voor Denzel en Yasmin. Na lang overwegen heb ik besloten een betere plek voor ze te zoeken. Denzel is naar een gezin in Overijssel gegaan. Yasmin is hulphond geworden en woont in Limburg. Denzel heeft zijn naam gehouden, Yasmin heet nu Jet. Beiden zijn goed terecht gekomen, ik had geen betere plek voor ze kunnen wensen.

Maar, najaar 2010 miste ik Denzel en Yasmin nog steeds. Ik wilde graag weer honden om mij heen. Hoe was dat te combineren met een full time baan buiten je woonplaats? Dat werd wel heel lastig. Zo ontstond het idee om zelf met honden en katten te gaan werken. Vanuit dat oogpunt ben ik verder gegaan. Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen in een dierenasiel. Vervolgens heb ik contact gezocht met 3 verschillende hondenuitlaatservices en ben mee op pad gegaan om het in de praktijk te ervaren. Dat is heel goed bevallen en het idee voor Cats & Dogs services kreeg vaste vorm.

Na een onderzoeksperiode is op 21 maart 2011 Cats & Dogs services officieel van start gegaan.

Eind 2012
Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder. Het is tijd voor een eigen hond! Na veel honden in de uitlaatservice en over de vloer te hebben, stond mijn keus vast. Als er weer een hond komt, dan wordt het een Zwitserse witte herder. Al gauw werd de daad bij het woord gevoegd en wat kom je dan toch veel aantrekkelijks tegen op het internet.
Met twee fokkers heb ik contact gehad, één van de nestjes was net een dag geleden geboren…hoera, want dan mag de pup met de kerst naar de nieuwe eigenaar en ik had al 2 weken vrij gepland. Dat kwam goed uit! Na het eerste contact besluit ik er toch nog een paar nachtjes over te slapen. Ik heb tenslotte bijna altijd logéhonden in huis en door de week met de uitlaatservice sta ik ook temidden van een meute.
Na 1 nachtje slapen was het duidelijk: ik doe het! Met de fokker uitgebreid besproken wat het beste bij mijn werkzaamheden past; een reu.
Nu is het dus 8 weken wachten!
In de tussentijd heb ik de pups 2x bezocht. In de 7e week zou bekend worden welke pup waar naar toe gaat. Mijn voorkeur kwam uit, ‘pup groen’ is voor mij (de pup met het groene halsbandje).

Op 24 december 2012 heb ik hem opgehaald en omgedoopt naar Lásko.
Lásko is uitgegroeid naar een forse, mooie, imposante en heerlijke hond.

*****

In 2018 kwamen er 2 nieuwe katten op mijn pad, nadat Buddy in 2017 is overleden. De kleinere viervoeters Puck & Sullivan kwamen als kittens 4 weken na elkaar bij ons wonen. Zijn zijn de spinnende aanvulling op Siva en Lásko.

Eind 2019
Er is weer een hoofdstukje toe te voegen.
In de zomer van 2018 viel de beslissing om er een pup bij te nemen. Dat moet natuurlijk wel gepland worden en ik ging weer voor een nest in het najaar (2019). Weer een kerstcadeautje 😉
Na wat rondneuzen kwam ik in contact met de kennel Dutschwhitecreation. Het wachtlijstje was voller dan de buik van de moederhond. Maar na een eerste (digitale) kennismaking bleek de fokker nog op zoek naar een gastgezin voor een reu. Dat houdt in dat de reu eigendom blijft van de kennel en (na testen) gebruikt gaat worden voor dekkingen. Het nest is namelijk van een nieuwe unieke bloedlijn.
Zo gezegd, zo geregeld en goede afspraken gemaakt.
Na de geboorte van de pups op 25 oktober ben ik een aantal keer gaan kijken bij de kleine wondertjes. Na het bezoek van de gedragsdeskundige heeft de fokker de keus gemaakt welke pup zij het liefst als dekreu wil gaan gebruiken.
Silk blijkt al jong een pittig mannetje te zijn met een eigen willetje.
We zijn nu eind 2020, Silk is een jaar oud en een heel grappige hond met een hang naar vrijheid en een hoog knuffelgehalte. In 2021 zal hij op gezondheid getest gaan worden of hij gebruikt kan en mag worden om te fokken voor de kennel Dutchwhitecreation.

De click tussen Lásko en Silk is heel erg goed en ik ben dan ook ontzettend trots op deze 2 witte kanjers!


Lásko

Lásko
28-10-2012

Dutchwhitecreation Silk
25-10-2019

Puck 6 april 2018
Sullivan 6 mei 2018

Buddy
mei 2007 – juli 2017

Siva
mei 2007

Denzel
april 2007 – maart 2019

Yasmin
april 2007